info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

Kosten stage Let's Move Africa

Wat zijn de kosten voor een buitenlandstage via Let's Move Africa?

De duur van de buitenlandstage verschilt per opleiding. Hieronder staan de periodes beschreven die het meest voorkomen binnen Nederlandse opleidingscentra. Is dit bij jouw opleiding anders? Geen probleem! Neem dan gerust contact met ons op om de kosten te bespreken voor de periode die jij weg zou willen.

Wij begrijpen dat studenten het financieel vaak niet breed hebben en een periode als stagiaire in het buitenland dus best een aanslag doet op hun portemonnee. Het zou zonde zijn als dit je belemmert om je droom te verwezenlijken of je horizon te verbreden! Daarom proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Toch komen er bepaalde kosten kijken bij een stage in het buitenland, waar we niet onderuit kunnen. 

Waarom betalen voor een stageperiode in Afrika?

Je betaalt bij Let's Move Africa niet voor het doen van vrijwilligerswerk of een stage; er zit niet voor niets het woord "vrijwillig" in vrijwilligerswerk en dat geldt ook voor een stageperiode! Het doen van vrijwilligerswerk of een stageperiode in Afrika neemt echter wel bepaalde kosten met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de begeleiding die je ontvangt vanuit Let's Move Africa, huisvesting bij het project en alles wat er georganiseerd moet worden om jouw stage mogelijk te maken. Hoe blij de projecten ook zijn met jou als stagiaire, de kosten die dit met zich mee brengt, kunnen zij zelf niet betalen. Vandaar dat deze kosten door de stagiaire zelf betaald dienen te worden. Wat erg mooi is, is dat een gedeelte van het bedrag dat jij betaalt, direct naar het project gaat en daar, in overleg met jou en met ons, goed besteed wordt. Je helpt het project dus meteen en op meerdere manieren! 

Wat verwachten wij nu precies van je?

Let's Move Africa verwacht van elke stagiaire dat zij een bepaald bedrag betaalt om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen. Daarnaast verwachten wij ook dat elke stagiaire een bepaald bedrag ophaalt met fondsenwerving. Dit laatste bedrag wordt direct in het project besteed waar je stage loopt! Het is altijd goed om even goed na te vragen bij jouw opleiding of de mogelijkheid bestaat dat je kans maakt op een bepaalde beurs of bijdrage. 

Duur          Kosten              Op te halen via fondsenwerving
10 weken          €800              €500
12 weken          €1000              €500
16 weken          €1200              €600

Heeft de buitenlandstage bij jou een andere duur? Geen probleem! Neem dan even contact met ons op over de juiste bedragen.

Wat is inbegrepen in de kosten?

 • Uitgebreide voorbereiding in Nederland, bestaande uit minimaal een voorlichtingsmoment bij jouw opleiding, een persoonlijk kennismakingsgesprek en communicatie en advies via telefoon en e-mail
 • Een voorbereidingtrainingsdag en een terugkomtrainingsdag, georganiseerd door Stichting Muses
 • Ophaalservice vanuit het vliegveld
 • Introductieperiode bij aankomst in Afrika
 • Accommodatie
 • Minimaal één dagelijkse maaltijd bij het project
 • Dagelijkse begeleiding door onze medewerkers in Afrika (een contactpersoon én een stagebegeleider)
 • Mogelijkheid tot dagelijks contact met een medewerker in Nederland
 • Begeleiding door docenten van the Gambia College
 • Een terugkomdag met andere vrijwilligers en stagiaires, georganiseerd door Let's Move Africa

Wat gebeurt er met het bedrag dat je ophaalt met fondsenwerving?

Dit bedrag komt altijd ten goede aan het project waar jij stage loopt. Mooi, hè! Let's Move Africa bepaalt, in overleg met jou en met het project, waaraan het bedrag precies besteed zal worden. Samen zoeken we naar een doel waar iedereen het mee eens is en waarmee structureel bijgedragen wordt aan de verbetering van het project. Denk bijvoorbeeld aan nieuw lesmateriaal, bouwmaterialen, de bouw van toiletten of de opleiding/bijscholing van een lokaal personeelslid. Dit zijn slechts enkele voorbeelden; er is nog veel meer mogelijk!

Misschien heb je nog helemaal geen ervaring met het werven van fondsen en weet je ook niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Maak je geen zorgen; we helpen je hier graag bij! Organiseer bijvoorbeeld een avond voor al je familie en vrienden waarin je uitlegt wat je gaat doen. Je zult versteld staan van de financiële hulp die je zult ontvangen! Ook zou je andere activiteiten kunnen organiseren om geld in te zamelen om het benodigde bedrag te verzamelen, zoals een lege flessen actie, de verkoop van tweedehands spullen of een feestavond. Meer informatie hierover is beschikbaar en we staan ook altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Wat is niet inbegrepen?

 • Vliegticket
 • Visum 
 • Vaccinaties
 • Reisverzekering (speciaal voor vrijwilligerswerk/stage)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overig transport 

 

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2023 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden