info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

Doel stage Let's Move Africa

Naast vrijwilligerswerk is het bij Let's Move Africa ook mogelijk om, bijvoorbeeld vanuit je opleiding, stage te lopen bij een van onze projecten. Verbreed je kennis binnen jouw vakgebied, door op een totaal andere plek in de wereld aan de slag te gaan. Je zult zien dat je ontzettend veel leert, zowel over je (toekomstige) beroep als over jouzelf als professional!

Er is altijd de mogelijkheid en de ruimte om de opdrachten die je vanuit je opleiding moet doen, uit te voeren. Projecten zijn blij met stagiaires en zullen jou de begeleiding en ondersteuning bieden die je nodig hebt. Houd hierbij natuurlijk wel in je achterhoofd dat je gaat werken in een totaal andere cultuur, waar ze doorgaans nog niet beschikken over de moderne werkwijze die je in je eigen land gewend bent.

Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Stichting Hand in Hand Gambia is erkend door Calibris als leerbedrijf voor onderwijsassistenten. Dit houdt in dat de projecten en werkwijze van Stichting Hand in Hand Gambia getest en goedgekeurd zijn om studenten onderwijsassistent een stageplek te bieden en op te leiden.
  • Let's Move Africa staat open voor alle studenten die binnen een van de projecten een mogelijkheid zien tot een stage, passende bij hun opleiding. Zou je dus graag stage lopen bij een van onze projecten, neem dan contact met ons op. Vermeld duidelijk om welke opleiding en onderwijsinstelling het gaat. Wij zullen vervolgens contact opnemen met jouw onderwijsinstelling om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. Ook kun je natuurlijk zelf alvast met jouw stagecoördinator in gesprek gaan en de mogelijkheden tot een stage bij Let's Move Africa bespreken!
Als je stage gaat lopen in het buitenland, is het belangrijk dat je voor jezelf helder voor ogen hebt waarom je dit wilt. Wat is het doel van je stage? Wat denk je te bereiken? Is dit realistisch?
 
Volgens ons zou het doel van stage tweeledig moeten zijn:
  • Je wilt graag je steentje bijdragen in een ontwikkelingsland en hebt kwaliteiten die je daar in kunt zetten. Je wilt een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Je wilt graag hulp bieden en doet dit graag in samenwerking met de lokale bevolking.
  • Je wilt graag jezelf als persoon en als professional ontwikkelen. Je begrijpt dat een periode als stagiaire in Afrika je als mens zal veranderen. Je staat hiervoor open en bent hier ook aan toe. Ook zal deze periode je nieuwe inzichten geven binnen je vakgebied en jouw visie als professional verbreden en verscherpen. Deze nieuwe kennis en vaardigheden wil je vervolgens ook graag delen met mensen binnen jouw vakgebied, als je weer terug bent in Nederland en op een andere plek stage gaat lopen of misschien met een nieuwe baan aan de slag gaat.

Herken jij jezelf in bovenstaande informatie? Ben jij een doorzetter, houd je van een uitdaging en geef je niet snel op? Sta je open voor andere culturen en wil je graag samen met mensen uit een ander land iets bereiken? Wil je jezelf als professional ontwikkelen en wil je hierbij onderzoeken en ervaren hoe je collega's in hetzelfde vakgebied in Afrika werken? Dan past een stage bij Let's Move Africa bij jou!

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2023 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden