info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

Faraba Kairaba skillscenter

Faraba Kairaba skillscenter in Gambia, Afrika 

Project Faraba Kairaba skillscenter

Het Faraba Kairaba skillscenter ligt in het dorp Faraba Kairaba. Dit dorp ligt dicht bij de grotere stad Brikama, op ongeveer een uur reisafstand van het toeristengebied van Gambia. Het skillscenter ligt dicht bij de Faraba Kairaba nursery school. Het hoofddoel van het skillscenter is het opzetten van activiteiten voor de jeugd van het dorp en de aangrenzende dorpen. Denk hierbij aan trainingen en cursussen, maar ook aan feestavonden en sportactiviteiten. Ook is er een internetcafé opgezet in een gedeelte van het skillscenter.

Daarnaast fungeert het skillscenter als gemeenschapshuis, waar bijvoorbeeld de Village Development Committee (V.D.C.) hun bijeenkomsten kan houden en waar conferenties gehouden kunnen worden. Verder worden er diverse trainingen en workshops georganiseerd voor de mensen uit het dorp en de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de begeleiding van gehandicapte kinderen. Deze groep wordt in Gambia vaak "weggestopt" en krijgt dus weinig aandacht. Maar ook de vrouwen, die in Gambia vaak ondergeschikt zijn, komen hier bij elkaar om samen dingen te doen.

Het skillscenter vormt een belangrijke inkomstenbron voor de nursery school. De opbrengst van de activiteiten die hier georganiseerd worden, worden gedeeltelijk gebruikt om de lopende kosten van de school te betalen, zoals de salarissen van de leerkrachten en de kosten voor de dagelijkse lunch voor de leerlingen. Op deze manier kan het dorp zichzelf voorzien en is niet afhankelijk van anderen.

Werkzaamheden

  • Feesten organiseren
  • Computerles geven
  • Trainingen/workshops verzorgen
  • Activiteiten organiseren voor gehandicapte kinderen
  • Sportactiviteiten organiseren
  • Nieuwe activiteiten opzetten 

Het skillscenter is een project wat heel breed en divers ingezet kan worden. Heb je een idee op sociaal gebied dat hierboven niet genoemd wordt en waarvan je denkt dat het aansluit bij dit project, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Logo Hand in Hand Gambia

Dit project is opgezet door de Nederlandse stichting Hand in Hand Gambia.

Accommodatie Faraba Kairaba

Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia  Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia slaapkamer

Als je vrijwilligerswerk doet in het Faraba Kairaba skillscenter, verblijf je in het vrijwilligershuisje van Hand in Hand Gambia. Dit huisje staat op hetzelfde terrein als het skillscenter. Je bent dus altijd dicht bij je project! Het huisje is in totaal geschikt voor vier personen. Het beschikt over een woonkamer, een keuken, een badkamer met toilet, twee slaapkamers en een veranda. Je hebt de beschikking over stroom en water middels zonne energie. 

Er bestaat de mogelijkheid om in de weekenden in het toeristengebied Senegambia/Kololi te verblijven. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

{rsform 1}

 

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2024 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden