info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

Faraba Kairaba health post

Kinderen in Gambia, Afrika

Project Faraba Kairaba health post

In 2016 is de nieuwe health post in Faraba Kairaba geopend. Faraba Kairaba is een dorp in Gambia, dicht bij de grotere stad Brikama. Het dorp ligt op ongeveer een uur reisafstand van het toeristengebied van Gambia. De health post biedt algemene zorg.

Hierbij valt te denken aan het uitreiken van medicatie zoals paracetamol en andere pijnstilling, het behandelen van niet gecompliceerde wonden, het geven van vaccinaties, het geven van voorlichting over bijvoorbeeld malaria en hiv/aids, het begeleiden en controleren van zwangere vrouwen en baby's. Voor meer gespecialiseerde zorg worden patiënten doorverwezen naar een groter health center of een ziekenhuis. 

De health post is alleen overdag open. Patiënten verblijven hier dus niet langdurig; dit is hooguit een paar uren. De health post wordt gerund door verpleegsters die goed opgeleid zijn en verbonden worden aan de health post door het Gambiaanse ministry of health.

Werkzaamheden

Het project ontvangt het liefst vrijwilligers met een achtergrond in de gezondheidszorg.

  • Ondersteuning bieden aan de verpleegsters
  • Ondersteuning bieden aan het overig personeel (administratie e.d.)
  • Spreekuur houden 
  • Behandeling
  • Vaccineren
  • Voorlichting geven 
  • Helpen in de apotheek
  • Begeleiden en controleren van zwangeren en baby's Logo Hand in Hand Gambia

 

Dit project is opgezet door de Nederlandse stichting Hand in Hand Gambia.  

Accommodatie Faraba Kairaba

Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia  Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia slaapkamer

Als je vrijwilligerswerk doet in de Faraba Kairaba health post, verblijf je in het vrijwilligershuisje van Hand in Hand Gambia. Dit huisje staat middenin het dorp, op loopafstand van de health post. Je bent dus altijd dicht bij je project! Het huisje is in totaal geschikt voor vier personen. Het beschikt over een woonkamer, een keuken, een badkamer met toilet, twee slaapkamers en een veranda. Je hebt de beschikking over stroom en water middels zonne energie. 

Er bestaat de mogelijkheid om in de weekenden in het toeristengebied Senegambia/Kololi te verblijven. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

{rsform 1}

 

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2024 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden