info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

Faraba Kairaba health post

Bouwvakkers in Gambia

Project bouw Faraba Kairaba health post

Vanaf november 2015 zijn de bouwvakkers in het Gambiaanse dorp Faraba Kairaba hard aan het werk om een health post te bouwen aan de rand van het dorp. Faraba Kairaba is een dorp in Gambia, dicht bij de grotere stad Brikama. Het dorp ligt op ongeveer een uur reisafstand van het toeristengebied van Gambia. Momenteel zijn de inwoners van dit dorp en de omringende dorpen voor medische zorg aangewezen op een medicijnman onder een boom of het grotere ziekenhuis in Brikama, op ongeveer 15 km afstand. Aangezien vervoer vaak een probleem vormt, krijgen mensen niet altijd de medische zorg die ze nodig hebben. 

De health post zal gaan bestaan uit een grote wachtruimte, twee ruimtes waar de artsen en verpleegsters patiënten kunnen ontvangen, een ruimte met bedden, een kantoor, een opslagruimte, een kantoor en een apotheek. Voor de health post komt een grote veranda.

Werkzaamheden

Het project ontvangt het liefst vrijwilligers met een achtergrond in de bouw. Dit kan op alle gebieden. Ook als je geen achtergrond hebt in de bouw, ben je welkom bij dit project. Je kunt dan helpen bij de minder gespecialiseerde werkzaamheden.

Je zult werken onder leiding van de aannemer van het projecten en in samenwerking met de lokale bouwvakkers. Logo Hand in Hand Gambia

Dit project is opgezet door de Nederlandse stichting Hand in Hand Gambia.  

Accommodatie Faraba Kairaba

Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia  Vrijwilligershuisje Hand in Hand Gambia slaapkamer

Als je vrijwilligerswerk doet in Faraba Kairaba, verblijf je in het vrijwilligershuisje van Hand in Hand Gambia. Dit huisje staat middenin het dorp, op loopafstand van de health post. Je bent dus altijd dicht bij je project! Het huisje is in totaal geschikt voor vier personen. Het beschikt over een woonkamer, een keuken, een badkamer met toilet, twee slaapkamers en een veranda. Je hebt de beschikking over stroom en water middels zonne energie. 

Er bestaat de mogelijkheid om in de weekenden in het toeristengebied Senegambia/Kololi te verblijven. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

{rsform 1}

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2024 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden