info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

 

situatie in Gambia De situatie in Gambia 
31-01-2015

Het was de afgelopen periode onrustig in Gambia. Er was veel onzekerheid over het Ebola-virus; is het veilig om naar Gambia te gaan? Ondanks dat het virus niet in Gambia geconstateerd is, bleven de toeristen en vrijwilligers weg. Daarnaast was er op 30 december een mislukte staatsgreep, waarover je meer kunt lezen in dit artikel op NU.nl, die het ook niet echt aantrekkelijk maakte voor veel mensen om naar Gambia te gaan. 'Waarom het gevaar opzoeken als het niet nodig is?', zou je denken. Maar wat nou als er helemaal geen gevaar is? Wat nou als we vooral onszelf bang maken met iets dat helemaal geen bedreiging vormt? (Gelukkig) blijkt de situatie in Gambia redelijk stabiel; het is er niet anders dan vorig jaar of het jaar daarvoor. We kunnen dus best naar Gambia toe!

Het reisadvies dat gegeven wordt vanuit de Rijksoverheid luidt kort samengevat dat je altijd bepaalde voorzorgsmaatregelen moet treffen als je naar een Afrikaans land gaat, maar dat je zeker niet thuis hoeft te blijven. Vanwege zowel het Ebola-virus als de mislukte staatsgreep zijn er extra veiligheidscontroles, maar die zorgen dus, zoals het woord al zegt, voor veiligheid (en niet voor gevaar)! 

Zowel het toerisme als zeker ook de projecten gingen de laatste maanden gebukt onder de wegblijvende buitenlanders; voor veel mensen betekent dit dat de enige kostwinner van een heel gezin geen inkomsten meer heeft. Je raadt al wat dit betekent voor zo'n gezin... Ook moesten de projecten het stellen zonder hulp, terwijl ze deze juist zo hard nodig hebben! Zet je over je angst heen als je die hebt en boek die reis, voor een onvergetelijke ervaring in het mooie Gambia!

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2024 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden