info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820

 Ebola virus in Gambia?Ebola virus 

18-11-2014

Het Ebola virus heeft al aan velen het leven gekost en het is verstandig om er ver van uit de buurt te blijven. Maar waar is het virus nu vooral actief? Is het wel veilig om naar onze projecten te gaan? Veel vrijwilligers maken zich zorgen en ook het thuisfront zegt dat het beter is om thuis te blijven.

Ons projectland Gambia merkt dat veel mensen het risico niet durven te nemen en hun reis uitstellen. Het toerisme is met maar liefst 60% afgenomen, zo blijkt uit dit artikel dat NOS een tijd geleden op hun website plaatste. Dit is een enorme aanslag op de economische situatie in het land, waar veel Gambianen onder lijden. 

Natuurlijk moet je geen risico lopen! Maar is er wel een risico? Het Ebola virus is voornamelijk actief in drie landen in West-Afrika: Sierra Leone, Liberia en Guinee. Ook ons projectland Gambia ligt in West-Afrika. Betekent dit dat je dus niet naar Gambia kunt gaan? Nee, voor zover bekend is Gambia Ebola-vrij. Het algemene reisadvies op de site van de Rijksoverheid bevestigt dit. Zowel Gambia als Senegal, dat helemaal om Gambia heen ligt, houden de grenzen goed dicht en controleren iedereen die het land in en uit gaat. De kans dat je in Gambia Ebola zult oplopen is dus zeer klein! Of je ervoor kiest om wel of niet naar Gambia te gaan, is uiteraard geheel jouw eigen keuze, maar als wij je een advies mogen geven; laat je er vooral niet door weerhouden en ga!

 

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2024 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden